Adatvédelmi tájékoztató

A weboldal (a továbbiakban: „Weboldal”) üzemeltetője a Monsanto Hungária Kft. (a továbbiakban: „Adatkezelő”). Az Adatkezelővel kapcsolatos további információt az impresszum menüpont alatt talál.

Személyes adatainak a kezelése

Jelen tájékoztató célja, hogy a Weboldal használatával kapcsolatos adatkezelési gyakorlatot ismertesse. A személyes adatok kezelésének a jogalapja összhangban az Általános Adatvédelmi Rendelet (a továbbiakban: “GDPR”) 6. cikk (1)(b)) pontjával olyan szerződés, amelyben az érintett fél, mivel a személyes adatokat abból a célból kezeljük, hogy az Ön számára a Weboldal funkciói elérhetőek legyenek. Amennyiben az adatkezelés jogalapja ettől eltér, azt a következő fejezetekben ismertetjük.

A Weboldal használata

Amikor kezdeményezi a Weboldal betöltését webböngészője továbbít bizonyos adatokat a webkiszolgálónknak. Ennek technikai okai vannak, és azért van rá szükség, hogy a kért információkat a rendelkezésére bocsáthassuk. Annak érdekében, hogy könnyebben hozzáférhessen a webhelyhez, az alábbi adatokat gyűjtjük, rövid ideig tároljuk és használjuk:

  • IP-cím,
  • a hozzáférés dátuma és ideje,
  • a greenwichi középidőhöz (GMT) viszonyított időeltolódás,
  • a kérés tartalma (konkrét webhely),
  • a hozzáférés állapota / HTTP-állapotkód,
  • továbbított adatmennyiség,
  • a hozzáférést kérő webhely,
  • böngésző, nyelvi beállítások, a böngészőszoftver, az operációs rendszer és a felület verziószáma.

Ezenfelül, a szervereinkhez való jogosulatlan illetve jogellenes hozzáférések vagy azok megkísérlésének felderítéséhez fűződő jogos érdekünk alapján (összhangban a GDPR 6 (1) (f) pontjával) az adatokat korlátozott ideig tároljuk, abból a célból, meg tudjuk kezdeni a jogosulatlan illetve jogellenes hozzáférések, vagy azok megkísérlésének visszakövetését.

Sütik (cookie-k) beállítása

Mik azok a sütik?

Ez a webhely úgynevezett sütiket (más néven cookie-kat) használ. A sütik rövid szöveges fájlok, amelyeket a webkiszolgáló a webböngészőn keresztül tárol a végberendezés memóriájában. Ezek a fájlok olyan információkat (például preferált nyelvi és webhelybeállításokat) tartalmaznak, amelyeket az Ön webböngészője (az egyes sütik élettartamától függően) visszaküld nekünk, amikor Ön legközelebb felkeresi webhelyünket.

Milyen sütiket használunk?

Két fajta sütit használunk: (1) funkcionális sütiket (szigorúan csa a legszükségesebbek tartoznak ide), amelyek nélkül a Weboldalunk funkciói nem működnének teljesen, valamint (2) opcionális sütiket (elemző azaz analityc sütiket és funkcionális sütiket) amelyeket például weboldal használatának elemzésére, személyre szabására és marketing célokra használunk.

Választható sütik

Név

Cél és tartalom

Élettartam

Ellátó

A Weboldal használatának Google általi elemzése

A webhely használatának elemzése Google Analytics használatával

Ezek a sütik véletlenszerűen generált azonosítót (ID) rendelnek az Ön eszközéhez, amelyet így a webhely legközelebbi felkeresésekor felismerünk. A webhely használatának Google általi elemzéséről a vonatkozó, lenti fejezet nyújt bővebb felvilágosítást

6 hónap

Google Inc.

A Google online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatása

Online magatartás alapján hirdetések elhelyezése a Facebook által Ezek a sütik véletlenszerűen generált azonosítót (ID) rendelnek az Ön eszközéhez, amelyet így a webhely legközelebbi felkeresésekor mi és a Facebook felismerünk. Az online magatartás alapú hirdetések Facebook általi alkalmazásáról a vonatkozó, lenti fejezet nyújt bővebb felvilágosítást

Google által meghatározva

Google Inc

Online magatartás alapján hirdetések elhelyezése a Facebook által

Online magatartás alapján hirdetések elhelyezése a Facebook által Ezek a sütik véletlenszerűen generált azonosítót (ID) rendelnek az Ön eszközéhez, amelyet így a webhely legközelebbi felkeresésekor mi és a Facebook felismerünk. Az online magatartás alapú hirdetések Facebook általi alkalmazásáról a vonatkozó, lenti fejezet nyújt bővebb felvilágosítást

 

Facebook által meghatározva

Facebook

Az Ön hozzájárulása

A GDPR6. Cikk (1) (a) rendelekzésével összhangban választható sütiket kizárólag az Ön előzetes hozzájárulásával használunk. Amikor első alkalommal keresi fel a Weboldalt, tájékoztató ablak jelenik meg, amellyel arra kérjük, hogy járuljon hozzá a választható sütik beállításához. Amennyiben hozzájárul, sütit helyezünk el a számítógépén, és a tájékoztató ablak nem jelenik meg újra, amíg a süti aktív. Miután lejárt a süti élettartama, vagy amennyiben Ön kikapcsolja a sütit, a Weboldal ismételt felkeresésekor a tájékoztató ablak újra megjelenik, és ismét a hozzájárulását kéri majd.

Sütik telepítésének megakadályozása

Webhelyünket természetesen sütik telepítése nélkül is használhatja. Webböngészőjében bármikor konfigurálhatja vagy letilthatja a sütik használatát. Emiatt azonban előfordulhat, hogy bizonyos funkciók nem működnek, vagy webhelyünk kevésbé lesz felhasználóbarát. A választható sütik használatát bármikor elutasíthatja. Ehhez a fenti táblázatban ismertetett elutasítási lehetőséget kell igénybe vennie.

A Weboldal használatának Google általi elemzése

A Weboldalon a Google Inc. (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Egyesült Államok; a továbbiakban: „Google”) Google Analytics webelemző szolgáltatását használjuk.

A Google a megbízásunkból elemezni fogja, hogy Ön hogyan használja webhelyünket. Erre a célra többek között a fenti táblázat ban részletezett sütiket használjuk. A Google által a webhely használatáról gyűjtött információkat (például a hivatkozó URL-cím, az Ön által felkeresett weblapjaink, az Ön webböngészőjének a típusa, az Ön által használt nyelvi beállítások, operációs rendszer, képernyőfelbontás) tárolás és elemzés céljából továbbítódnak a Google Egyesült Államokban található kiszolgálójára. Az elemzés eredményeit a Google anonimizált formában bocsátja a rendelkezésünkre. Az Ön használati adatait ennek során nem kapcsoljuk össze a teljes IP-címével. Webhelyünkön engedélyeztük a Google által kínált IP-névtelenítő funkciót, amely törli az Ön IP-címének (IPv4 szerinti) utolsó 8 vagy (IPv6 szerinti) utolsó 80 bitjét. Ezenkívül a Google az EU-USA adatvédelmi pajzs szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik, ami megfelelő szintű adatvédelem fenntartását biztosítja a Google által az Egyesült Államokban végzett adatkezelés során.

A webelemzés alkalmazásához való hozzájárulását bármikor visszavonhatja azzal, hogy letölti és telepíti a Google böngésző bővítményét, vagy a módosítja a beállításait/hozzájárulását a fenti sütitáblázatban. Az utóbbi esetben elutasító sütit helyezünk el a számítógépén. Mindkét lehetőség mindössze addig akadályozza meg a webelemzés alkalmazását, amíg Ön azt a webböngészőt használja, amelyben telepítette a bővítményt, vagy nem törli az elutasító sütit.

A Google online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatása

A Weboldalon a Google Inc. (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Egyesült Államok; a továbbiakban: „Google”) Google online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatását használjuk.

A Google a szolgáltatás alapján elemzi a Weboldal Ön általi használatát. ebből a célból a fenti táblázat ban részletezett sütiket használjuk. A Google által a webhely használatáról gyűjtött információkat (például hivatkozott URL cím, az Ön által felkeresett weblapjaink, az Ön webböngészőjének a típusa, az Ön által használt nyelvi beállítások, operációs rendszer, képernyőfelbontás) tárolás és elemzés céljából továbbítódnak a Google Egyesült Államokban található kiszolgálójára. Mi, valamint a Google arra fogjuk használni a kapott információkat, hogy a megjelenő hirdetéseket jobban az Ön érdeklődési köréhez igazíthassuk, hogy meghatározhassuk, hogy bizonyos reklámokat mennyi ideig láthasson, hogy felbecsüljük az egyes reklámkampányok sikerességét, valamint hogy jobban megbecsülhessük a látogatók magatartását egy-egy reklám megtekintése után. Amennyiben meglátogatja a Weboldalunkat vagy más olyan weboldalt, amely a Google reklámozási hálózatához (az úgynevezett Google DislpayNetwork-höz) tartozik, úgy a továbbított információk alapján az Ön érdeklődési köréhez igazodó reklámok, tartalmak jelenhetnek meg az adott online felületen.

A Google az EU-USA adatvédelmi pajzs szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik, ami megfelelő szintű adatvédelem fenntartását biztosítja a Google által az Egyesült Államokban végzett adatkezelés során.

A webelemzés alkalmazásához való hozzájárulását bármikor visszavonhatja azzal, hogy letölti és telepíti a Google böngésző bővítményét, vagy a módosítja a beállításait/hozzájárulását a fenti sütitáblázatban. Az utóbbi esetben elutasító sütit helyezünk el a számítógépén. Mindkét lehetőség mindössze addig akadályozza meg a webelemzés alkalmazását, amíg Ön azt a webböngészőt használja, amelyben telepítette a bővítményt, vagy nem törli az elutasító sütit.

A Google felelősséggel tartozik azon adatok kezeléséért, amelyeket az online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatás során a Weboldalunkról gyűjt. Mivel a hatáskörünkön kívül esik a harmadik személyek által történő adatkezelés, így nem tudunk felvilágosítást adni ezen személyes adatok kezelésének céljáról és köréről. Ezért kérjük, hogy további információkért olvassa el a Google adatkezelési tájékoztatóját, melyből megismerheti, hogy a Google hogyan és mennyi ideig kezeli személyes adatait. A Google adatvédelmi tájékoztatója jelenleg Google reklámozással kapcsolatos Aadatvédelmi Tájékoztatója alatt olvasható.

A Facebook online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatása

A Weboldal a Facebook Ireland Ltd., (székhely: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland ( a Facebook Inc.-t, székhely: 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA mint aladatfeldolgozót igénybevéve) (a továbbiakban: “Facebook”) online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatát veszi igénybe.

A Facebook a szolgáltatás alapján elemzi a Weboldal Ön általi használatát. ebből a célból a fenti táblázatban részletezett sütiket használjuk. A Facebook által a webhely használatáról gyűjtött információkat tárolás és elemzés céljából továbbítódnak a Facebook Egyesült Államokban található kiszolgálójára. Ebből a célból az alábbi adatokat továbbítják: hivatkozott URL cím, az Ön által felkeresett weblapjaink, az Ön webböngészőjének a típusa, az Ön által használt nyelvi beállítások, operációs rendszer, képernyőfelbontás, valamint az esetlegesen alkalmazott Facebook képpontok alapján további információkat is továbbíthatnak (például vásárlás esetén: a kiválasztott termék típusa, azonosító száma, vásárlási adatok, pénznem; keresés esetén: használt keresőkifejezés,a Weboldalon keresett termékek; tartalom megtekintés: a tartalom azonosítója, típusa, neve, kapcsolódó pénznem és érték). Mi, valamint a Facebook arra fogjuk használni a kapott információkat, hogy a megjelenő hirdetéseket jobban az Ön érdeklődési köréhez igazíthassuk, hogy meghatározhassuk, hogy bizonyos reklámokat mennyi ideig láthasson, hogy felbecsüljük az egyes reklámkampányok sikerességét, valamint hogy jobban megbecsülhessük a látogatók magatartását egy-egy reklám megtekintése után. Amennyiben meglátogatja a Facebook idővonalát vagy más olyan weboldalt, amely a Facebook reklámozási hálózatához (az úgynevezett Audience Network-höz) tartozik, úgy a továbbított információk alapján az Ön érdeklődési köréhez igazodó reklámok, tartalmak jelenhetnek meg az adott online felületen.

A Facebook az EU-USA adatvédelmi pajzs szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik, ami megfelelő szintű adatvédelem fenntartását biztosítja a Google által az Egyesült Államokban végzett adatkezelés során.

A Facebook online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatás alkalmazásához való hozzájárulását bármikor visszavonhatja azzal, hogy módosítja a beállításait/hozzájárulását a fenti sütitáblázatban. Az utóbbi esetben elutasító sütit helyezünk el a számítógépén. Kérjük vegye figyelembe, hogy mindössze addig akadályozza meg a szolgáltatás alkalmazását, amíg nem törli az elutasító sütit.

A Facebook felelősséggel tartozik azon adatok kezeléséért, amelyeket az online magatartás alapján történő hirdetési szolgáltatás során a Weboldalunkról gyűjt. Mivel a hatáskörünkön kívül esik a harmadik személyek által történő adatkezelés, így nem tudunk felvilágosítást adni ezen személyes adatok kezelésének céljáról és köréről. Ezért kérjük, hogy további információkért olvassa el a Facebook adatkezelési tájékoztatóját, melyből megismerheti, hogy a Facebook hogyan és mennyi ideig kezeli személyes adatait. A Facebook adatvédelmi tájékoztatója jelenleg a Facebook Adatkezelési szabályzat alatt olvasható.

Harmadik felek szolgáltatásai és tartalmai a weboldalon

Ezen a Weboldalon más szolgáltatók szolgáltatásai és/vagy tartalmai is megtalálhatóak. Amennyiben ezeket a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat igénybe veszi, illetve a harmadik fél által nyújtott tartalmat betölti, úgy a forgalmi adatai a  szolgáltatónak technikai okokból továbbítódnak.

Ezek a szolgáltatók további, saját céljaikból is kezelhetik adatait. A lehető legjobb tudásunk szerint úgy tettük elérhetővé ezen szolgáltatók megjeleníteni kívánt tartalmait és szolgáltatásait, hogy a saját adatkezelési céljaikból történő adatforgalmat korlátoztuk, vagy az csak akkor lehetséges, ha a szolgáltatásuk igénybevételét Ön tevőlegesen kezdeményezi.

Azonban, mivel ezel szolgáltatók adatgyűjtési és adatkezelési folyamatiara nem bírunk ráhatással, így nem tudunk információt nyújtani azzal kapcsolatban, hogy milyen célokból és mely adatait kezelik.

Amennyiben többet szeretne megtudni a szolgáltatók által kezelt adatok kategóriáiról és az adatkezelési célokról, kérjük, hogy olvassa el a szolgáltatásokat és tartalmakat nyújtó, valamint az adatok biztonságáért felelős szolgáltatók adatvédelmi tájékoztatóit:

Adatfeldolgozók igénybevétele

Személyes adatainak kezeléséhez erre szakosodott vállalkozókkal működünk együtt. Ezeket a vállalkozókat nagy körültekintéssel választjuk ki, és rendszeresen ellenőrizzük őket. Megfelelő adatfeldolgozási megállapodásokkal gondoskodunk arról, hogy a vállalkozók kizárólag a mi utasításainkra, és kizárólag előírásaink szerint dolgozhassanak fel személyes adatokat.

Az EU/EGT területén kívüli adatkezelés

Adatainak egy részét olyan, az Európai Unión (a továbbiakban: „EU”) vagy az Európai Gazdasági Térségen (a továbbiakban: „EGT”) kívüli országokban is kezelni fogják, amelyek az európai országokhoz képest alacsonyabb szintű adatvédelmet biztosítanak. Ilyen esetekben gondoskodunk arról, hogy adatai megfelelő mértékű védelemben részesüljenek. Ennek érdekében például külön megállapítást kötünk szerződéses partnereinkkel (másolati példány kérésre elérhető), vagy kifejezett hozzájárulást kérünk az adatkezeléshez.

Az Ön jogaival kapcsolatos információk

A vonatkozó adatvédelmi jogszabályok szerint az alábbi jogokat biztosítjuk Önnek:

  • az általunk tárolt személyes adatairól való tájékozódás joga;

  • a személyes adatai helyesbítésének, törlésének vagy korlátozott kezelésének kérése iránti jog;

  • Adatkezelő jogos érdeken alapuló adatkezelés kifogásolásának illetve az ellene való tiltakozás joga, kivéve, ha mint Adatkezelő igazoljuk, hogy a jogos érdeken alapuló adatkezelést olyan nyomós és megalapozott indokok támasztják alá, amelyek elsődlegesek az Ön jogaival szemben, illetve ha az adott adatkezelésre jogi igények bejelentése, érvényesítése vagy védelme érdekében van szükség;

  • az adathordozhatósághoz való jog;

  • a személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogsérelem vagy ilyen fennállásának közvetlen veszélye esetén Érintett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságánál (1121 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.; honlap: www.naih.hu; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; telefonszám: +36 (1) 391-1400) vizsgálatot kezdeményezhet, illetve jogainak sérelme esetén az illetékes bíróságon eljárást kezdeményezhet. Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az Érintett választása szerint – az Érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

  • a jövőre nézve bármikor visszavonhatja a személyes adatai gyűjtéséhez, kezeléséhez és használatához való hozzájárulását. További tájékoztatásért tekintse meg a hozzájárulásán alapuló adatkezelést leíró fenti fejezeteket.

Amennyiben élni kíván jogaival, kérelmét az alábbiakban megadott valamelyik elérhetőségre küldje:

Elérhetőségek

Ha kérdése van az adatvédelemmel kapcsolatosan, forduljon vállalatunk adatvédelmi felelőséhez az alábbi címen:

Adatvédelmi tisztviselő:

Postacím: 1123 Budapest, Alkotás utca 50.

E-mail cím az általános kérelmekhez: adatvedelem@bayer.com

Tel:+3614874281

Az adatvédelmi tájékoztató módosítása

Adatvédelmi tájékoztatónkat időnként aktualizáljuk. Az adatvédelmi tájékoztatónk naprakész változatát Weboldalon tesszük közzé. Az esetleges módosítások a webhelyünkön való közzétételkor lépnek hatályba. Ezért azt ajánljuk, hogy rendszeresen keresse fel webhelyünket, és tájékozódjon az esetleges újabb változatról.

Legutoljára frissítve: 2020.05.28.