Kedves Partnerünk!

 

Köszönjük, hogy az idei évben is DEKALB repcehibridet és ezzel a Buteo Start rovarölő csávázószert választotta!

 

Mint Ön is tudja, az érvényes jogszabályok értelmében a szántóföldi kultúrák rovarölő szeres kezeléséről 2023. január 1-jétől a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakész nyilvántartást kell vezetniük. Ez rovarölő szerrel kezelt vetőmag esetén is érvényes. A rögzítésre vonatkozó előírásokat a NÉBIH web oldalán megtalálja a következő linken: https://portal.nebih.gov.hu/-/tovabbi-hasznos-tudnivalok-a-termeloi-adatszolgaltatast-segito-elektronikus-gazdalkodasi-naplorol-e-gn-

 

Az ott szereplő tájékoztató szerint:
“Tekintettel arra, hogy a csávázott vetőmag esetében a mag növényvédő szerrel kezelt, annak vetése növényvédőszer-kijuttatásnak számít. Ha tehát a csávázás rovaölőszerrel történt, akkor vonatkozik rá az eGN-ben történő 24 órás bejelentési kötelezettség. Rögzítésekor a Szaporítóanyag típusa nevű mezőnél a Vetőmag kezeltségét csávázottként kell megjelölni, ezután pedig az adott területre vonatkozóan új növényvédelmi műveletet szükséges létrehozni, melynél a Növényvédőszer adataihoz a csávázószer adatait kell megadni. A rendszerben a dózist és a mértékegységet szükséges feltüntetni, mely adatokat (az idei évtől) a magyar vetőmag forgalmazóknak szerepeltetni kell a csomagoláson. (Ennek hiányában kérjük, vegyék fel a forgalmazóval a kapcsolatot.) A permetlére vonatkozó mezőket nem szükséges kitölteni.”

 

Az adminisztráció megkönnyítése érdekében itt találja a Buteo Start hektár-dózis kalkulátort, melynek segítségével gyorsan számolható az e-permetezési naplóba rögzítendő l/ha Buteo Start csávázószer mennyiség.

 

A CSÁVÁZÓSZER KALKULÁTOR használatához kattintson ide >>

 

Reméljük, ezzel könnyítjük a termeléshez kapcsolódó adminisztrációs feladatok elvégzését.

 

Sikeres repce termesztést kívánunk!