Nemesítési program

1970.01.01.

HOGYAN SEGÍTHETNEK A DEKALB® HIBRIDEK?

 

DEKALB® HIBRIDEK NEMESÍTÉSE SORÁN AZ ÖN IGÉNYEIT TARTJUK SZEM ELŐTT

A prémium hibridek használata fontos szerepet tölt be a sikerhez vezető út során. A megfelelő hibrid kiválasztása adja az igazi különbséget az egyes évjáratokban. A DEKALB® nemesítési programja úgy alakítottuk ki, hogy termékeinket folyamatosan fejlesszük a legmodernebb genetikával, ezzel segítve Önnek maximalizálni a hektáronként megtermelt energiát, a szarvasmarhái részére szükséges takarmányt.

1. DEKALB® rendelkezésére áll az iparág egyik legszélesebb genetikai-anyag bázisa, amely segítségével kimagaslóan széles portfóliót kínálja a szemekukorica terén Európában.

2. Hibridjeinket szerte Európában teszteljük, olyan táblákon, mint az Öné, valamint a DEKALB® Technológiai Centrumokban, amely segítségével javítjuk a vetőmag minőségét, valamint a hibridek hozamát.

3. Köszönhetően a kiemelt fontosnak tartott termésstabilitás gén karakterizációjának, hibridjeink eltérő termesztési körülmények között is kiegyenlített  és kiemelkedő termést hoznak.

 

 

AZ ERŐS MÚLT EGY IZGALMAS JÖVŐT VETÍT ELŐRE

A DEKALB®-nál az  elmúlt évek korszerű fejlesztése a 'Seed your Success' programot segítette világra az 1990-es évek elején. Az innovatív nemesítési kutatások, genetikai alapanyag és európai technológia együttesen létrehozta a DEKALB® nemesítési programját. Célunk az, hogy a termelőknek a lehető legjobb minőségű vetőmagot biztosítsuk ezzel.

Ugyanazzal az elkötelezettséggel az innováció terén folytatódik újabb megoldások kifejlesztése Ezek segítségével a lehető legjobb minőségű vetőmagot igyekszünk biztosítani Önnek. Olyan eszközökkel, mint a táblaszintű tőszám ajánlás és modern technológiák, amelyek segítségével folyamatosan nyomonkövethetőek a termesztési körülmények, újításokat hozunk az Ön területeire, és segítünk optimalizálni termését akár négyzetmérenként is.

 

 

 

 

 

 

INNOVATÍV NEMESÍTÉSI ELJÁRÁSOK

Felhasználva a legmodernebb technológiát és technikát, mindíg arra törekszünk, hogy a nemesítési program folyamán folyamatosan fejlődjünk, felfedezzünk új, őshonos genetikai anyagot, amely elősegíti az Ön sikerét.

 

VETŐMAG METSZÉS

A vetőmag metszés egy levédett technológia, amelyet a DEKALB® fejlesztett ki DNS analízisre. A technológia segítségével nagyon sok időt lehet megtakarítani a nemesítés során.

 

QTLs

A gén térképezési és DNS elemzési marker technologián kívül a QTL módszert is használjuk (mennyiségi gén lokalizáció), amely segít a nemesítőknek megtalálni a megfelelő genetikai gén-pontokat. A QTL technológia felfedezése hozzásegítette a DEKALB® nemesítőit, hogy a hibrideknek  a legfontosabb betegségekre a betegség-ellenállósága meglegyen.

 

 

NIRS TECHNOLÓGIA

Közeli-infravörös spectroszkópia (NIRS) segítségével jobb minőségű spectrum analízis végezhető. A DEKALB® ennek a technológiának a segítségével azonosítja be a legfontosabb genom részeket a nemesítés során.

 

LEGFONTOSABB TERMÉS ELŐNYÖK

Premium szemeskukorica hibridek fontos szerepet játszanak az Ön sikerében. Ezért a DEKALB® fontosnak tartja, hogy a rendelkezésünkre álló genetikai bázisból a legjobb genetikai anyagot válassza ki, mindezt nagy pontossággal a legújabb fejlesztésű hibridekben. Az új genetikai anyag a következő előnyöket biztosítja:

 

 

 

 

VETŐMAG METSZÉS

A vetőmag metszés egy levédett technológia, amelyet a DEKALB® fejlesztett ki DNS analízisre. A technológia segítségével nagyon sok időt lehet megtakarítani a nemesítés során.

 

 

 

 

 

 

TERMÉSSTABILITÁS

Minden termesztési körülmény és tőszám esetében is  a megfelelő szintű hozam elérése a cél. Biztos lehet abban, hogy maximális termés érhető el még nehéz körülmények között is.

 

 

 

 

 

ERŐS SZÁR ÉS GYÖKÉRZET

Minimalizáljuk a betakarításkori terméskiesését azzal, hogy a szár és a gyökérzet erős és egészséges marad a betakarítás idejében is.

 

 

 

 

VÍZLEADÁS

A nedvességtartalom minimalizásása, amelynek segítségével rövidebb tenyészidejű kukoricahibridet is termeszthet, ugyanazzal a terméspotenciállal. Ennek segítségével könnyebben tudja szervezni a betakarítást, költséget takaríthat meg  a hozam és szárítás optimalizálásával.

 

 

 

 

 

 

 

TERMÉNY EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA

Biztosítsa a plusz hozamot és bevételét a megfelelő Fuzárium elleni védelemmel.

 

 

 

 


 

 

SZÁRAZSÁG ELLENÁLLÓSÁG

A szárazság-ellenállóságért felelő gén tudatosan került kiválasztásra a legtöbb DEKALB® hibridben, ennek segítségével hozamstabilitást érhet el a termesztési cikluson keresztül, különböző cspadékmennyiség mellett is.

 

 

 

 

TELJESÍTMÉNY MAGAS TŐSZÁMON IS

Elkötelezettek vagyunk a teljesítmény terén magas tőszámon is. Ez megkülönböztet bennünket versenytársainktól, a DEKALB® hibridek magas tőszámon is megfelelő hozamot  és stabilitást biztosítanak a termelők részére. Ezek a hibridek megfelelő alapot biztosítanak azoknak a termeélőknek, akik a DEKALB® SMART PLANTING tábla szintű tőszámajánlását használják