Változó tőszámmal történő vetés

2018.09.27.

KÉRJEN EGYEDI VETÉSI JAVASLATOT ÉS TANÁCSOT A DEKALB® SZAKÉRTŐJÉTŐL


 


OPTIMALIZÁLJA A TŐSZÁMOT MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT

A legmagasabb profit potenciált a legjobb döntés, döntések meghozatala adja. Változó tőszám javaslatok.

 

 

A PRECIZITÁS ÚJ SZINTJE

Változó tőszám vetésére alkalmas vetőgéppel és a DEKALB® SMART vetési javaslatával lehetséges, hogy táblájának minden egyes négyzetméterére optimalizálja az elérhető profitot!

VÁLTOZÓ TŐSZÁM VETÉSÉRE ALKALMAS VETŐGÉP

Ez az innovatív technológiai megoldás lehetőséget ad arra, hogy a tőszámot  négyzetméterről-négyzetméterre változtathassuk a talaj tulajdonságainak megfelelően. Segít a megfelelő hibrid és a hozzá tartozó tőszám kivetésében.

Változó tőszám vetésére alkalmas vetőgép biztosítja:

  • Valós idejű adat monitorozás és ellenőrzés
  • Változó tőszám
  • Aktív mélységszabályozás
  • Vetési sebesség

VÁLTOZÓ TŐSZÁM VETÉSI TÉRKÉP

Az adat forrása a hozamtérkép, amely a megfelelő hibrid és  a hozzá tartozó tőszám ajánlását adja meg az adott talajtípusnak megfelelően minden egyes négyzetméterre.

 


VALÓDI EREDMÉNY

A négyzetméterenkénti tőszám változtatás segíti a Termelőket, hogy mindig megfelelő tőszámot használják. Csökkentsék a tőszámot azokon a helyeken ahol magasabb a stressz szint, így optimalizálva  a költségeket. Azokon a részeken, ahol kedvezőbbek a talaj tulajdonságai a tőszám növelésével kihasználják a terméspotenciált. A 2016-os kísérleti eredmények alapján (Monsanto kísérlet: 2016 - Románia, Ialomita, Cocora - DKC4717) az optimálizált ajánlás eredményeként a hektáronkénti profit 190€-val nőtt.

A példa forrása: Monsanto belső adatok egy 2015-ös felmérésből melyek 1 magyarországi helyszínen 3 termékkel végeztünk.

 

 

 

 

KEZDEMÉNYEZŐ TERMELŐK

2017-ben 60 európai termelővel partnerségben, 2500 ha kukorica került elvetésre táblán belüli változó tőszámmal. A hibrideket a talaj fizikai tulajdonságának (textúra) megfelelően vetették el változó tőszámmal. Az eredményeket hamarosan Európa szerte bemutatjuk, ezzel is bizonyítva a tőszám fontosságát.