HÍREK

Termőképesség Termésstabilitás Erős gyökérzet és szár


HÍREK

A legegyszerűbb, egyben legbonyolultabb kérdés a repce termesztésben: „Vessek vagy ne vessek?” A vetéskori csapadékhiány hozhat nagyon gyors döntést: „Nem vetek.”


HÍREK

Faj leírása: Psylloides chrysocephala (Coleoptera rend, Insecta osztály) 1 nemzedékes faj, teljes fejlődési ciklusú, oligofág táplálkozású, nem jellemző rá az ivari dimorfizmus. Magyarország egész területén megtalálható faj.


HÍREK

Kárképe: A lárva ősszel illetve tavasszal károsít. Lerágja a repce, a mustár levelét, ennek köszönhetően a növény gyenegén fejlődik. A fiatal lárva a levél fonákját lyuggatja, a fejlettebb pedig a levelek érközeit rágja ki, végül csak a vastagabb levélereket hagyja meg.


HÍREK

Fordítson különös figyelmet a rovarölő szerrel csávázott repce vetőmag vetésére!


HÍREK

Csökkentse a kártevők és az időjárás okozta kozkázatokat DEKALB REPCE HIBRIDEKKEL és DEKALB BIZTOSÍTÁSOKKAL.


HÍREK

A hideg tél utáni hosszú, száraz kora tavaszi időjárás nem túlságosan kedvezett az őszi vetésű kultú- ráknak. Ez meglátszik a növényeinken is, mert mind a kalászosok, mind a repce fejlettsége messze elmarad az átlagoshoz képest. A határt járva azt tapasztalhattuk, hogy a repcék virágzati tengelye hirtelen megindult és vékony kevés elágazás kezdeménnyel bontogatják gyönyörű szép, illatos, sárga virágaikat. Milyen problémák merülhetnek fel és mit tehet ebben a helyzetben egy jó gazda?


HÍREK

Nemesítéssel a repce hatékony tápanyagellátásáért


HÍREK

DK EXCEPTION vs. –20°C


HÍREK

Csapadékosabb, illetve akár optimális években is, a szemes kukorica betakarításának időzítése fontos kérdés lehet. Kifejezetten igaz ez azokban az években, amikor a felvásárlási árak külön terhet rónak a termelők nyakába.